Mirajul înțelepciunii

Progresul în coaching vine doar atunci când și coachul tău plătește ședințe de coaching

Cum sună asta la prima citire? Huh? Păi eu nu vin la un specialist? Exact! Cine a definit acest termen de „specialist”? 

Dacă ne uităm în DEX, găsim o definiție. Incompletă din perspectiva a ceea ce vreau eu să descriu în acest articol.

Un specialist se formează continuu și mai ales practică ceea ce susține. Caută metode cu care să aducă rezultate mai rapide și le pune el însuși în practică înainte de a cere altora să o facă.

Din perspectiva mea, omul este într-o continuă învățare, evoluție și schimbare. Fie că își dă voie, fie că nu. Dacă alege calea conștientă și își propune să învețe, să evolueze și să se schimbe, are șanse reale la o viață cât mai împlinită. Dacă refuză să învețe, să evolueze și stă într-un loc călduț,  rămâne în aceleași tipare, aceleași dureri. Timpul, contrar a ceea ce se spune – nu vindecă, doar ”pansează” rănile care vor ieși la suprafață imediat ce te întâlnești cu o situație asemănătoare.

Una dintre clientele mele a surprins bine ceea ce vreau să subliniez aici:

„Toată viața am avut parte de durere și sunt obișnuită. Aleg conștient durerea ca să cresc! Cu altele în plus – tot acolo sunt.” A spus asta când am vorbit despre faptul că vindecarea nu e tocmai confortabilă. Da, nu este. Însă după ce vindeci rând pe rând, strat după strat – te simți din ce în ce mai împlinit, din ce în ce mai liber, mai prosper, mai sănătos și mai puternic.

Este vorba despre acea putere interioară pe care o regăsești bucată cu bucată, pas cu pas. Puterea vine împreună cu iubirea și înțelepciunea – cele după care omul prin însăși definiția sa tânjește conștient sau inconștient să le găsească.

Este ca atunci când ți-ai propus să ajungi pe vârful unui munte. Mai faci câțiva pași, apoi respiri un aer din ce în ce mai curat, te simți din ce în ce mai liber și ochilor tăi li se dezvăluie peisaje din ce în ce mai minunate. Nu îți pare rău că ai început să urci, continui și te bucuri de drum chiar dacă uneori transpiri și simți oboseală. Știi să faci față și furtunilor, ba chiar le poți simți înainte, când și dacă apar. În schimb, dacă ești jos, vine furtuna când te aștepți cel mai puțin. Nici nu știi de ce și de unde „te lovește”.

real and passionate unlimited wealth, mountaineering activity and success

Sunt în „urcare” de mai bine de 10 ani. Adică plătesc și eu ședințe de psihologie, terapie, coaching ca și client, pe lângă formările și cursurile cărora le-am cam pierdut numărătoarea. N-au fost cursuri ”obișnuite”, ci cursuri cu multă muncă practică, în medie 2 ore pe zi. Sunt relevante poate doar dacă vrei să vezi că „am făcut ceva școală”, nu am apărut din senin să “dau sfaturi pe internet”. Contează, bineînțeles tot ceea ce am învățat, dar cel mai mult contează cât de pregătit sunt să îți aduc rezultate.

Te-aș minți dacă ți-aș spune că a fost sau este ușor:  a fost extrem de dureros și dificil uneori și nu au fost rare momentele în care am vrut să renunț. 

Pe măsură ce eu mă șlefuiesc și mă îmbunătățesc ca om, îți voi face ție cărarea mai ușoară, pașii mai mari, mai siguri și mai eficienți. De unul singur nu pot, evident – e necesar să vrei tu în primul rând! Nici un „specialist” nu te poate ajuta să îți modifici comportamentele atâta timp cât nu vrei. Și e în regulă. Până la urmă, fiecare este responsabil pentru viața lui.

Așadar, măcar știi – că pentru mine, e prima din cele ”10 Porunci” : nu îți voi cere ceea ce eu nu am făcut.  

Eu vreau să te sprijin să vezi în primul rând că ai propria ta cărare, propriul urcuș, propriile soluții. Chiar cred cu tărie că orice client știe cel mai bine ce are de făcut, rolul meu e sa acompaniez clientul spre deblocarea resurselor sale.

Ca și coach, te ajut să îți găsești resursele într-un timp cât mai scurt și cu cât mai puțină durere. Cu pași mici, alteori mai mari, dar siguri. Totul e să vrei! Să vrei să ieși din dureri vechi de zeci de ani poate. 

Dacă vrei să începi propriul ”urcuș” și vrei ghidarea mea, sunt aici! Ai nevoie doar de puțin curaj  sau să te fi săturat de aceleași și aceleași ”probleme”. O să vezi, în aceste “probleme”, eu le spun chiar oportunități, îți vei găsi puterea!

Programează o ședință de cunoaștere și explorare  la 0756302040.

Îți va răspunde asistenta mea, Cristina. Ședința este gratuită și durează 15 minute, iar locurile sunt limitate.

Primul venit, primul servit!  

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *