Ce ți-a plăcut cel mai mult din ziua de astăzi? Mi-a plăcut cum ați dansat dumneavoastră!

Acesta a fost răspunsul primit de la unul dintre copiii din centrele de plasament prezent la evenimentul caritabil din Poiana Stampei.

Mă așteptam la orice alt răspuns, însă acesta a însemnat ceva pentru mine. Nu că am dansat „frumos” sau că sunt cine știe cât de priceput, ci faptul că a observat copilul că mi-am dat voie să fiu eu.Un fel de „ăsta e de-al nostru”, nu se preface, face ce simte și ne face și pe noi să ne simțim bine.

Copiii simt și știu mai multe decât avem noi cei mari impresia. Simt când faci cu bucurie și când îți dai voie să fii tu, fără măști.Asta vor și clienții mei din coaching și asta primesc: naturalețe, asumare și vulnerabilizare.Cum s-ar putea deschide altfel în fața mea dacă aș fi plin de măști sau aș încerca să fac pe cultul și perfectul?

Am studiat mult, dar nu destul. Abia 11 ani, dar vreau să trăiesc minim 100 că am multă treabă și pentru mine și pentru clienții mei. Formare continuă, practică multă și pus accentul pe ce contează: ghidarea omului să se redescopere. Fiecare om are în el aceste resurse și dacă nu știe că le are, află dacă își dă voie. Dacă lasă superficialitatea, eticheta și măștile.De acolo începe adevărata libertate și putere personală: să te vezi așa cum ești.

Bineînțeles că sunt etape, nu poți să o faci pocnind din degete când ai reprimat poate zeci de ani anumite aspecte. Dar se poate. Pas cu pas. Și cu un ghid bun care să fie acolo pentru tine: deschis, prezent, să te lase să plângi dacă ai nevoie 10 minute, apoi să îți reamintească faptul că vrei să rezolvi ceva, de aceea ești acolo.

Asta poate face diferența. Dacă vrei. Tu ce ai alege când te doare? Să rezolvi în ani cu investiție serioasă în șervețele și antidepresive, sau să o faci rapid în câteva ședințe?De tine depinde cât de profund intri. Eu îți creez un cadru și te ghidez.

Și nu îmi place să dau sfaturi dacă nu am făcut eu întâi. Asta doar cu permisiunea ta sau dacă mi le ceri.Nu forțez, apăs cât mi se permite și mă opresc când doare. E ca la naștere (dacă ai un medic și o moașă bună) copilul știe ce are de făcut, adulții doar se adaptează și îi facilitează venirea pe lume.

Chiar dacă viața ta pare acum cu ițe încâlcite și nu știi de unde să o apuci, poți. Poți renaște într-o viață nouă reînvățând ce ai uitat: să fii așa cum ești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *